Nu är det nära!

Första sjösättningen närmar sig med stormsteg – och årets båtsäsong kan börja på allvar. Den här årstiden känns alltid extra hoppfull, med massor av förväntningar.

Årets fjärde styrelsemöte har precis klarats av, den 15 april. Fortsatt tillströmning av nya medlemmar.

Medlemsutskicket har ju distribuerats för ett bra tag sedan, och med det även debiteringen av årets medlemsavgifter. De allra flesta har också betalat i tid – men det finns ett antal medlemmar som ännu inte betalat. Gör det! Eller tala om för oss i styrelsen om du inte längre är intresserad av medlemskap.

Vi har nu skickat in vårt förslag till handlingsplan för båtbottentvätt, färger m m till Järfälla kommun. Det ska bli intressant att se vad som blir nästa steg, men vi tycker kommunen verkar ha en konstruktiv inställning i frågan och hoppas det ska bli vettiga lösningar för alla så småningom – som både bidrar till bättre miljö, och funkar bra för båtägare.

Första sjösättningen är lördag den 26 april. Upplägget är det vanliga, men glöm inte kontanta pengar för kranen och giltigt försäkringsbrev. OBS – lista för anmälning till första eller andra sjösättningen sitter uppe – glöm inte att fylla i!

I samband med första sjösättningen hoppas vi förstås på sedvanlig samvaro i solen efteråt. Medtag traditionella tillbehör!

Planer för ett dagläger/ungdomsläger har kommit en bra bit vidare. Vi har nu en ”projektledare”, John Eriksson (medl. 672), som börjat dra upp riktlinjerna. Tanken är att genomföra ett läger på 4-5 dagar nån gång i början av sommarlovet. På programmet står både navigation i teorin och många praktiska båtövningar. Målgruppen är barn/ungdomar 10-16 år. Vi tänkte i första hand bjuda in barn/ungdomar till medlemmar i SMS och Kallhälls scoutkår. Antal deltagare 10-12 stycken.

Men – för att detta ska kunna bli verklighet behövs fler som hjälper till! John har sagt att han kan vara ledare under hela lägret, men det behövs minst en ledare till per dag! Och det behövs tillgång till båtar. Så kan du tänka dig att vika en eftermiddag för att segla med ungdomar, eller att köra lite vattenskidor, leda en kanottur eller fixa frukost? Hör i så fall av dig till John på tel 073-429 47 81, eller till styrelsen.

Vi har – som alltid – många planer för projekt och arbetsinsatser på klubbområdet. Arbetskvällarna drar också igång i samband med sjösättningarna. I år kommer de lite större projekten att organiseras tydligare, med mer av ”fasta” projekt-/arbetsgrupper, för att effektivisera arbetet. Men givetvis är alla välkomna på arbetskvällarna, det finns alltid något att göra!

Andra sjösättningen är lördag den 10 maj. Då kommer vi också traditionsenligt att hålla ett medlemsmöte för att berätta om viktiga saker som är på gång. Kom på det! I år känns det som det kommer att bli extra innehållsrikt – så sätt av en stund för det. Rekommenderas starkt! Självklart bjuder klubben på korv och öl m m!

Nästa styrelsemöte är den 5 maj.