Sjösättning och jubileum

Så har vi klarat av årets sjösättning och båtarna börjar bli rustade, påmastade och allt annat som ska fixas inför säsongen. Några har säkert redan hunnit med årets premiärtur(er) på sjön också. Härligt!

Sjösättningen funkade i stor sett bra. Fint väder och bra ”flyt” med båtarna, och vi blev klara i god tid. Tyvärr hade vi ett par incidenter med (lindrigare) personskador, men allt verkar ha gått bra. Styrelsen kommer att se över och eventuellt skärpa klubbens säkerhetsrutiner inför kommande sjö- och torrsättningar.

Dock finns det förbättringspotential när det gäller disciplinen att som medlem bidra i arbetet under sjösättningen! Den här gången valde alltför många att helt enkelt ”troppa av” när den egna båten blivit sjösatt och, istället för att hjälpa till med övriga båtar, ägna sig åt annat. Särskilt gällde det andra sjösättningslaget. Det håller inte i en ideell båtklubb! Vi är inte en marina där ”någon annan” ska göra jobbet… I en båtklubb bidrar alla efter förmåga!

Inför torrsättningen i höst – och för framtida sjö- och torrsättningar – kommer vi därför att behöva styra upp och strukturera arbetet i betydligt striktare och mer organiserade arbetsformer, kanske med utpekade arbetslag (rullande), fler särskilt utsedda ansvariga för olika moment etc. Styrelsen återkommer med detta inför årets torrsättning.

Jubileumsdax! Som vi informerade om i samband med sjösättningen så fyller SMS 90 år nästa år! En aktningsvärd ålder för en anrik båtklubb. Och så klart värt att fira rejält! Ett år bort kan tyckas långt…, men när det handlar om planering av stora event verkar tiden alltid flyga iväg.

Om vi ska få till ett bra och proffsigt jubileum behöver vi därför börja jobba med det nu, eller i alla fall snart. Styrelsen efterlyser därför några hugade medlemmar som känner att det skulle vara kul att hålla i, planera och genomföra jubileet! Förslagsvis försök att bilda en ”projektgrupp”/jubileumskommitté som tar tag i det hela.

En sådan grupp kan få tämligen fria händer, men bör givetvis arbeta i nära dialog med styrelsen. Klubben har ekonomiska medel inom rimliga gränser för att genomföra kalaset. Den naturliga platsen för jubileet bör vara klubbområdet, och vi förfogar bland annat över ett kraftigt och rejält partytält som rymmer många. Det finns också en hel del (fällbara) bord och stolar, husgeråd m m. Och inte att förglömma – den fantastiska gröna scenvagnen! Vad behövs i övrigt? Mat, dryck, catering, lekar, tipspromenad, quiz, sånger, tal, underhållning… Börja spåna!

Hoppas att några medlemmar känner för detta. Hör av dig/er till ordförande Johan Hård, mejl: ordforande@smsbk.se, mobil: 070-577 76 55.

OBS att styrelsen inte har möjlighet att själv(a) praktiskt hålla i ett bra jubileum, därtill behövs extra resurser! Så i klartext – om ingen vill ställa upp, inget jubileum!

I övrigt rullar veckorna på nu med arbetskvällar på måndagarna, bryggvärdskap och annat i smått och stort.

Vi ses på klubbområdet!